Cascade beluchting

Cascade beluchting

Cascade beluchting In grondwater is geen zuurstof meer aanwezig. Het zuurstof is vervangen door andere gassen zoals waterstofsulfide en methaan. In de volgende zuivering is zuurstof in het water van groot belang. De cascade beluchting is een manier om de ongewenste gassen uit te wisselen voor zuurstof. De uitwisseling van gassen vindt vooral plaats tijdens het plonzen van het water in de volgende bak. De toe en afvoer ventilatoren zorgen voor voldoende aanvoer van zuurstof en afvoer van de ongewenste gassen.

Het uitwisselen van gassen

Het uitwisselen van gassen. Op de foto is te zien hoe het water van de ene naar de andere bak valt. Bij het plonzen van het water worden de ongewenste gassen zoals waterstofsulfide en methaan verwijderd en vervangen door zuurstof.
De cascade is gemaakt van roest vast staal. Dit materiaal is bestand tegen de corrosieve gassen, en is gemakkelijk te reinigen met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger.
Op de foto kan je ook een bruine aanslag zien op het metaal, dit is het in het water opgeloste ijzer dat na het toevoegen van zuurstof is gaan oxideren.

Video presentatie van een cascade beluchting

Bekijk hier een video presentatie van een cascade beluchting.Link naar YouTube
Bijgewerkt: 2022-03-20 12:32:35